Bistret.

A venit primavara!

Nu-mi vine sa cred ca am scapat de nametii de zapada care blocau toate drumurile ce duceau la Brandusa.

Soarele, incet, incet si-a facut loc printre nori, incalzind si topind zapada, lasand pamantul gol. Azi am fost in sat, dupa doua luni si jumatate de absenta, pe traseul Barca-Goicea-Brandusa. Multe gropi si un DC 2A lasat in paragina, ce seamana mai degraba cu o tarla decat cu un important drum de legatura ce uneste un drum judetean cu un drum national, pe cel mai scurt traseu.

Pe vremea copilariei mele aceasta sosea, bine intretinuta de autoritatile locale, avea plantati,de o parte si de alta, de la Barca pana la Bistret, caisi roditori ce satisfaceau poftele tuturor drumetilor. De la cimitirul vechi al Brandusei si pana la Plosca, de o parte si de alta a drumului, prunii incarcati cu prune i-ti incantau privirea si faceau sa-ti saliveze glandele salivare, ba mai mult, te faceau sa te gandesti la rachiul si la magiunul pregatit pentru iarna ce urma sa vina. Azi, totul este pustiu, copacii de care va povestesc ramanand prezenti doar in imaginatia celor de varsta mea sau mai batrani,in mintea celor care au tranzitat acest traseu si care s-au oprit sa culeaga o traista cu caise sau chiar mai mult.

Ce vremuri...ce lume! Azi, totul s-a dus de izbeliste, traim doar din amintiri, pe nimeni nu mai intereseaza nimic. Unde esti copilarie, cu padurea ta cu tot?

Alte stiri

adauga si tu
A venit primavara!

Nu-mi vine sa cred ca am scapat de nametii de zapada care blocau toate drumurile ce duceau la... citeste mai mult

Ar fi bine de luat in seama....

Bine ar fi ca, dupa asfaltarea drumului comunal 2A Bistret-Brandusa-Goicea( aprox. 5,920 Km), si... citeste mai mult

Deszapezirea DC 2A Bistret-Brandusa

Pentru cei care doresc sa ajunga cu masina la Brandusa, le recomand sa mearga pe varianta... citeste mai mult

DC 2A Bistret-Brandusa-Goicea-Barca

In perioada noiembrie-decembrie,2011 a fost pietruit drumul comunal Bistret-Brandusa si drumul... citeste mai mult

toate stirile
BistretIntra acum!

Poze din Bistret

Trimite pe mail acum!
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

DA,este adevarat, a venit primavara !

Dupa o iarna lunga si bogata in precipitatii, in sfarsit, a venit primavara. Natura a revenit la viata, campul s-a acoperit cu straie noi- de culoare verde, primulele, ghioceii, zambilele si lalelele inveselesc curtile oamenilor, copacii au inceput sa inverzeasca facand vrabiutele, gugustiucii si celelalte zburatoare sa ciricaie de bucurie. Chiar daca berzele au revenit la noi inca de la BLAGOVESTENIE, astazi am avut ocazia sa le vad, mergand in satul copilariei mele-Brandusa. Mare mi-a fost mirarea cand am vazut albinele iesind din stupi,dupa o lunga iarna de amorteala, zburand si adunand polen, pentru prima productie de miere,ce urmeaza sa vina, mierea de mai. Parca si oamenii au intinerit, devenind mai activi, mai dornici sa-si curete curtile si sa-si pregateasca gradinile pentru semanarea semintelor de zarzavaturi, ce mai tarziu, vor asigura hrana zilnica. Gastele galagioase si fericite si-au scos puii( bobocii) la plimbare,invatandu-i sa ciuguleasca iarba, clostile-la fel. Stau si ma intreb, mai exista vreo indoiala ca a venit PRIMAVARA?

 

DC 2A Bistreț-Brandușa-Goicea-Barca

Așteptăm ca anul acesta să inceapă lucrările de asfaltare la DC 2A Goicea-Barca( aprox.3 Km) astfel incat drumul comunal Barca-Bistreț( 9Km) să devină funcțional și populația comunei Bistreț și satele arondate( aprox. 4.500 locuitori)să profite de beneficiile aduse de tranzitarea acestui traseu. Ulterior,ca treaba să fie completă, primăriile locale implicate in asfaltarea acestui drum comunal, să se ocupe de plantarea, de o parte și de alta a asfaltului, de caiși sau pruni, așa cum a fost odată, folosind ca și perdea de protecție impotriva viscolului...